Zašto je pH-neutralan deterdžent neophodan za pranje svile

Svila je prekrasan i nježan materijal koji se često koristi za izradu luksuznih komada odjeće i posteljine. Međutim, zbog svoje osjetljivosti zahtijeva poseban tretman pri pranju i njegovanju kako bi zadržala svoj izgled i trajnost. Korištenje pH neutralnog deterdženta je jedan od načina da se sačuva ljepota svile, a u ovom članku ćemo objasniti zašto. 

Svila je vrlo osjetljiva tkanina koja se lako oštećuje. Previsoka temperatura pranja, grubo trljanje i upotreba agresivnih deterdženata mogu dovesti do promjene boje, izobličenja i kidanja niti. Zato je važno odabrati nježan deterdžent koji neće naštetiti osjetljivim vlaknima svile. 

pH neutralan deterdžent ima pH vrijednost od oko 7, što znači da nije kisela niti lužnata. Ova vrijednost je neutralna i neće oštetiti vlakna svile. S druge strane, upotreba klasičnih deterdženata može dovesti do promjene pH vrijednosti tkanine, što utječe na njezinu mekoću i sjaj, a može čak dovesti i do oštećenja.

Kada perete svilene predmete, uvijek ih perite ručno i koristite hladnu vodu. Nikada nemojte koristiti omekšivač za rublje, jer sadrži kemikalije koje mogu oštetiti vlakna svile. Umjesto toga, koristite pH neutralan deterdžent. Ovi deterdženti su obično nježni, bez mirisa i ne sadrže kiseline ni lužine, što ih čini savršenim za pranje osjetljivih tkanina kao što je svila.

Prije pranja svile provjerite upute na etiketi odjeće ili posteljine kako biste bili sigurni da koristite pravi način pranja. 

Uz pravilno održavanje i korištenje pH neutralnog deterdženta, vaši proizvodi od svile mogu trajati dugo vremena i ostati prekrasni i mekani kao prvog dana. Stoga se pobrinite da odaberete nježan način pranja i njegovanja svilenih proizvoda kako biste uživali u njihovoj ljepoti i kvaliteti dugi niz godina. 

More To Explore

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop