Kako svilene jastučnice pomažu problematičnoj i osjetljivoj koži lica

Koža lica je jedan od najosjetljivijih dijelova tijela. Problematična i osjetljiva koža lica zahtijeva posebnu njegu kako bi se spriječile neželjene reakcije kao što su crvenilo, iritacija, suhoća i akne. Jedan od načina na koji možete poboljšati stanje svoje kože lica jest korištenje svilenih jastučnica za spavanje. Ovdje ćemo se osvrnuti na neke od prednosti koje svilene jastučnice nude za problematičnu i osjetljivu kožu lica. 

1. Smanjuju trenje i iritaciju 

Kad spavamo na običnim jastučnicama, lice se neprestano trlja o površinu tkanine. To može dovesti do trenja koje iritira kožu lica i oštećuje njenu zaštitnu barijeru. Svilene jastučnice su glatke i ne stvaraju trenje s kožom. To znači da se koža lica ne iritira dok spavate i manje se oštećuje tijekom noći. 

2. Održavaju vlažnost kože 

Svilene jastučnice također pomažu u zadržavanju vlažnosti kože. Svilene vlakna su manje apsorbirajuća od pamuka, što znači da zadržavaju više vlage u koži. To je posebno važno za problematičnu i osjetljivu kožu lica koja je sklonija suhoći. Korištenjem svilenih jastučnica možete pomoći da vaša koža zadrži prirodnu vlažnost, što će joj pomoći da ostane mekana i hidratizirana tijekom noći. 

3. Smanjuju rizik od nastanka akni 

Problematična koža lica često je sklonija nastanku akni. Korištenjem svilenih jastučnica možete smanjiti rizik od nastanka akni. Svilene jastučnice ne samo da smanjuju trenje i iritaciju, već su i manje sklone nakupljanju bakterija i prljavštine. To znači da će koža lica biti manje izložena štetnim bakterijama koje mogu uzrokovati upale i akne. 

4. Smanjuju pojavu bora 

Korištenjem svilenih jastučnica možete smanjiti rizik od nastanka bora. Kad spavamo na običnim jastučnicama, koža lica se neprestano gužva i gubi elastičnost tijekom noći. 

Pored toga što su dobre za kožu, svilene jastučnice također mogu pomoći u održavanju zdravog stanja kose. Svilene vlakna smanjuju trenje kose protiv jastuka, što može smanjiti oštećenja i lomljenje kose. Kao što smo spomenuli, svila također zadržava vlagu, pa će kosa koja je sklona suhoći ili lomljenju zdravije izgledati nakon što se spava na svilenoj jastučnici. 

Ukratko, svilene jastučnice su vrlo korisne za osjetljivu i problematičnu kožu lica. Oni mogu pomoći u smanjenju iritacije i crvenila te zadržavanju vlažnosti kože tijekom noći. Osim toga, svila također može pomoći u održavanju zdravog stanja kose. Ako imate osjetljivu kožu ili želite poboljšati zdravlje kože i kose, svilena jastučnica svakako je vrijedna investicija. 

More To Explore

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop